Visualiseringens kraft – hvor vil du hen, lille du?

2017 er lige om hjørnet, og de fleste af os plejer gerne at opsætte nogle gode nytårsforsætter. Hvor mange gange har du ikke prøvet højt og helligt at love dig selv en masse, og det så ikke bliver til noget alligevel i det nye år? De gode intentioner, der stille og roligt løber ud i vasken – og ofte inden for ganske kort tid.

Nytårsforsætter er ikke en dårlig ting. Slet slet ikke. Det er en oprigtig intention, som vi har, og som vi gerne vil udføre eller opnå. Men hvorfor er det så, at viljen og intentionen stille og roligt forsvinder mellem fingrene på os med tiden? Og rent faktisk også med nogle ting, som er vigtige for os?

hope

Sindets finurligheder

Vores hjerne kan godt lide autopiloten. Vores hjerne kan godt lide vanerne. Jo nemmere det kan være for os, jo mere trygge kan vi føle os. Og det her det sjove spiller ind, fordi den tryghed det giver os, er ikke ensbetydende med, at det er det rigtige for os. Hvor mange dårlige vaner holder vi ikke fast i – for tryghedens skyld? Eller fordi det er det eneste, vi kender?

Når vi kører på autopilot, betyder det egentlig, at sindet er ét sted og kroppen et andet sted. Vi handler ud fra vores ubevidste mønstre og lagrede vaner. Skal vi gøre op med dette, skal vi – gennem et bevidst valg – tilvælge noget andet, som vi kan erstatte med. Vores hjerne kan sagtens generere de gode intentioner, men for at vi kommer helt i mål, har vi brug for nogle effektive værktøjer. Vi har brug for at opstille os nogle håndterbare og realistiske mål, og vi har brug for en plan. Denne plan har vi brug for at kunne se for os, og det er her, at visualiseringen bliver så kraftfuld for os.

Manifestér med et Vision Board

Et kreativt Vision Board kan være et bedre alternativ end nytårsforsætterne. Et Vision Board er kort fortalt en slags kollage, hvor du frit brainstormer med billeder og tekster. Når dit board er færdigt, skal det helst hænges op et sted, hvor du ser det hver dag. Dermed bliver det din daglige påmindelse om, hvad det er, du arbejder hen imod eller drømmer om.

Men der er også en dybere mening med et Vision Board. Det kan nemlig danne en slags ramme om de ting, du ønsker mere af i dit liv, og når du arbejder i dybden med det, kan du manifestere stort set alt, hvavision boardd du ønsker dig. Hvorfor? Fordi du sætter fokus på det, du gerne vil. Jo mere du kigger på dine billeder, jo mere aktiverer du din hjerne til at arbejde videre herfra.

Det her med at visualisere er en meget stærk metode, som hænger sammen med teorien fra Loven om Tiltrækning: Du er ikke dine tanker, men du bliver dine tanker, og det, du fokuserer på, får mere opmærksomhed. Derfor tiltrækker du også mere af det i dit liv.

Din hjerne skaber kort sagt nye baner på din motorvej.


Du kan arbejde med Vision Boards, hvis du f.eks.
– gerne vil tabe dig eller leve et sundere liv
– gerne vil have et bedre forhold til dine relationer som f.eks. familien, din mand eller dine børn
– gerne vil skifte arbejde eller have mere ud af dit nuværende
– gerne vil eliminere stress i din hverdag

Du kan vælge at lave dit Vision Board som en overordnet ramme for dit liv, men du kan også vælge at lave et Vision Board der er temalagt og som f.eks. kun handler om dit arbejdsliv.

Du kan også arbejde med Vision Boards, hvis du drømmer om noget mere, noget større eller noget helt andet end det liv, du lever i dag, og her er der plads til alle drømme: verdensstjernen, hundetræneren, den hjemmegående husmor eller skøjteprinsessen. Måske du kun er nået til idéen og ikke ved, om den er holdbar – her er Vision Board processen helt perfekt.

På de kommende workshops arbejder du med dine egne drømme og dine egne visioner men får alt, hvad du skal bruge for at kunne arbejde med tingene.


Sådan laver du et Vision Board (den ultra korte version):

 • Du skal bruge et stykke karton, en stak magasiner, en saks, lim og nogle tusser
 • Sæt noget stille, meditativ musik på og tillad dig selv bare at være for en stundForandringen starter hos dig selv
 • Stil dig selv nogle gode spørgsmål som f.eks.
  • Hvad drømmer jeg om? Hvad kunne jeg godt tænke mig mere af i mit liv
  • Hvis jeg sad i min gode stol på et plejehjem som 88-årig, hvilke minder ville jeg så ønske, at jeg kunne sidde og smile af
  • Hvad bremser mig i at udleve nogle af de ting, jeg drømmer om?
  • Hvordan vil jeg gerne have det? Hvordan føles den tilstand i min krop?
  • Hvorfor er jeg her egentlig?
 • Klip billeder, tekster mv. ud af magasiner og lim dem på dit karton. Lad midten være tom og sæt et billede på af dig selv
 • Hæng dit Vision Board op et sted, hvor du ser det hver dag
 • Mindst én gang om ugen bruger du 2-5 minutter på at nærstudere dit Vision Board

Og husk, at et Vision Board er levende, så det er ikke 100% færdigt på én gang. Du kan løbende udbygge det, eller du kan lave et andet, som du kan hænge op ved siden af. Er du rigtig god, så laver du dig et Crap Board, inden du går i gang. Det kan du læse mere om her i min artikel fra sidste nytår: http://modernespiritualitet.dk/lav-dit-crap-board-og-skab-et-magisk-2016/

December måned er hjerternes fest, men det er også tid til status. Her hos mig bruger jeg altid et par dage på at kigge ind i det nye år. Hvad vil jeg gerne have, at der skal ske i 2017? Hvad skal jeg have fokus på i det kommende år? Så et december Vision Board er en rigtig god julegave, du kan give dig selv. Til mig fra mig. Fordi jeg fortjener det.

Kærligste hilsner

Britt


Vision Board 2017

Vil du lære at arbejde i dybden med dit Vision Board?

Som noget helt nyt laver jeg – i samarbejde med en rigtig dygtig Coach Sanne Pedersen – workshops i Vision Boards. De kommer i januar 2017 i Vejle, Kolding, Svendborg og Middelfart.

Disse workshops er for dig, der kan svare ja til et eller flere af disse udsagn:

 • Længes du? Har du en følelse af, at du ikke er helt der, hvor du gerne vil være ……
 • Drømmer du? Om andre ting end det dit liv indeholder lige nu, men det kommer ikke rigtigt til dig ….
 • Tvivler du? Om det du drømmer om nu også er ægte, og om det nogensinde vil lykkes for dig …
 • Savner du? Mere dybde og mere indhold i dit liv… Og at få lov til at være mere DIG …

Det bliver 4 timers workshops med en god veksling mellem teoretiske indlæg og praktiske øvelser. Du går hjem med et færdigt Vision Board – lige til at hænge op på væggen, og jeg lover, at du vil føle dig klogere på dig selv, fyldt op med god energi og klar til at skabe et fantastisk 2017!

Hold godt øje med Facebook siden her i december, når vi åbner for tilmelding. Der er nemlig kun plads til 12 tilmeldte på hver workshop, så det er først til mølle…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *