Os, der tænker for meget

De fleste af os vil vel gerne kunne sætte “jeg er et positivt menneske” hatten på ud af til. I virkeligheden vil jeg dog mene, at det er langt de færreste, der kan være det 100% positive menneske, vi stræber efter at være. Og hvorfor? Mange af os spænder ben for os selv ganske enkelt, fordi vi tænker for meget.

Som en helt naturlig ting tænker vi hver eneste dag over de ting, der foregår i vores liv. Ind i mellem sker det, at selv den mindste tanke kan blive ved med at køre rundt i vores system, uden at vi kan finde en klar løsning. Det kan føles, som om man er ved at blive vanvittig! Lad os blive enige om, at når det sker, hedder det, at ”vi tænker for meget”.

Det er faktisk ret nemelsk dig selvt at falde i en dårlig vane at tænke for meget over tingene. Hvis der f.eks. går et eller andet galt, mens du er alene, kan du blive overmandet af dine egne tanker, der kører i ring.. og i ring.. og i ring… Du prøver at analysere dig frem til, hvorfor det her lige skete, og du kan blive ved – uden at komme frem til dit hvorfor. Det sjove af det hele er, at du formentlig aldrig kommer 100% frem til hverken dit hvorfor eller til en løsning. I stedet kan du risikere at fastholde dig selv i en dårlig episode, som kun sætter et søm mere i et dårligt humør. Det er videnskabeligt bevist, at jo mere vi tænker over tingene, jo mere kan det påvirke vores humør. I den forkerte retning. Og kan du egentlig ændre på de ting, der er sket? Nej. Du kan kun se fremad.

Hvis du hører til en af os, der tænker meget over tingene, er der nogle gode tips, som jeg har fundet på en amerikansk hjemmeside, der kan hjælpe lidt på vej:

  • Indse, at det er et problem, at du tænker for meget over tingene
  • Lad nu vær med at være så hård ved dig selv. Vi er kun mennesker.
  • Slap af og træk vejret dybt ned i maven. Flere gange.
  • Skift fokus og hold dig beskæftiget med noget andet, som trigger din hjerne.
  • Acceptér at du ikke kan ændre på det, der er sket. Kig kærligt på dig selv i stedet for.
  • Drop at snakke alt for meget med andre om det, der er sket. Du giver det kun mere liv, når du bruger energi på det.
  • Undgå eller træk dig fra negative situationer.
  • Glem nu alt om ”Hvis bare …..”. Det findes ikke ….. og kommer aldrig til det…
  • Husk på at dine tanker bliver til ting/Du bliver dine tanker (loven om tiltrækning)
  • Hav tålmodighed. Rom blev ikke bygget på en dag. Du er den bedste udgave af dig selv, og du gør det bedste, du kan hver eneste dag ud fra dine forudsætninger. Vær stolt af den, du er, og hvor du er i dag!

 

Kærligst Britt

 

 “You are a creator; you create with your every thought. You often create by default, for you are getting what you are giving your attention to wanted or unwanted but you know by how it feels if what you are getting (creating) is what you are wanting or if it is not what you are wanting. (Where is your attention focused?)”

– Abraham Hicks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *