Er du et brokkehoved?

Det er ikke altid, at vi lige bevidste om, hvad der foregår inde i os, men heldigvis kan vi gennem tillært bevidsthed lære os selv at stille skarpt på – og finde frem til – hvad der rent foregår i vores indre. Det, der er omdrejningspunktet i din indre dialog giver sig til kende i den verden, du oplever. Hvad du sender ud, får du retur. Så jeg kan jo starte med at spørge dig: Er du et brokkehoved?

 Langt de fleste af os er opdraget med en rigtig god kritiker i maven, både over for os selv men også over for andre. Den måde vi opfatter os selv på, giver sig nemlig til kende i, hvordan vi også ser på andre mennesker. Det er de briller, du tillader dig selv at kigge på verden med. Med kærlig opmærksomhed på, hvad du oplever i din hverdag, kan du også kærligt kigge på din indre kritiker – du fodrer den nemlig selv!

Faktum er, at vi tænker ca. 60.000 tanker hver eneste dag

Brok er din negative dialog, der kommer til udtryktumblr_n7sdhxWjUM1txp8kjo1_500

Når vi brokker os, betyder det i bund og grund, at vi har en negativ indre dialog, som kommer til udtryk gennem ord. Dine ubevidste overbevisninger er det regelsæt, som du lever efter, og som kommer til udtryk gennem dine følelser, dine ord og dine handlinger. Så hvad handler dit brok sig om?

  • Er du en af dem, der kan brokke sig over ingenting?
  • Brokker du dig over dit arbejde? Dit helbred? Din irriterende mand? Din dumme veninde?

Jo mere ilt, du giver din brok, jo mere af samme skuffe vil din hjerne gerne blive ved med at generere til dig. Og hvad giver dit brokkeri dig egentlig, hvis du skal være helt ærlig over for dig? Det giver en negativ tankegang – og en negativ følelse i din krop. Det føles som en nagende utilfredshed eller mellemtilfredshed i din mave. Det har intet med det lykkelige liv at gøre …..

 

Er du din hjerne?louise-hay-quotes-act-already-happiness-300x300

Nej. Din hjerne er kun et organ og en del af din krop på samme måde, som alle dine andre organer. Den har billioner af celler, der konstant connecter og taler sammen. Hver gang du tænker en positiv tanke, kan du genskabe det tankemønster, og her kommer vi ind til kernen af det hele: Hver gang du tænker en negativ tanke, kan du også genskabe det tankemønster, men det går endnu hurtigere!

Din hjerne scanner kontinuerligt dit omgivende miljø for at beskytte dig mod enhver (ægte eller uægte) fare. Når der opstår en negativ tanke i din hjerne, går din hjerne i forsvar, og derfor accelerer dannelsen af de negative tankemønstre. Kan du se nu, hvad brok betyder for hele dit system?

Men eftersom du ikke ”er” din hjerne, kan du gennem bevidst opmærksomhed på dine tanker og dine ord, give din hjerne en ny kommando, der understøtter en mere positiv tankegang. Du kan blive meget opmærksom på dig selv i forhold til:

  • hvornår der kommer negative ord ud af din mund
  • hvornår du dømmer andre
  • hvornår du fodrer din indre kritiker.

Du skal blot have lysten og viljen – og være modig nok til at blive nysgerrig på dig selv og din indre dialog.

Vælg Happykortet – det giver dig så meget mere glæde i hverdagen

cropped-e981f5070cdfbf5cc53f6627172b448f.jpg

Faktum er, at jo mere positivt du tænker, jo mere positive bliver de briller, som du ser verden med. Det betyder, at du går fra at bevæge dig i en tilstand, hvor du begrænser dig selv til lige pludselig at kunne se muligheder. Det er det, det positive mindset vil give dig. Vi bliver åbne, modtagelige og får lyst til at tage ja-hatten på. Med ja-hatten følger der så mange nye muligheder for dig hver eneste dag. Det, vi fokuserer på, får vi mere af.

 

Så… Nu kan jeg jo spørge dig:
Hvorfor ikke vælge happykortet og smide dit brok derhen, hvor det hører til?

Blot for i dagLove youself first

  • Vær ikke vred
  • Vær ikke bekymret
  • Vær fuld af taknemmeliged
  • Gør det, du er bedst til at gøre
  • Vær godt mod andre

Og frem for alt: elsk dig selv.

Kærligste hilsner
Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *