Er du bange for stilheden?

Stilheden er et skønt sted. Det er faktisk et sted, hvor der kan ske de mest vidunderlige ting. Ikke desto mindre er rigtig mange af os bange for stilheden, og årsagerne kan være mange. Mon ikke de fleste af os godt ved, at det er i stilheden, at vi finder vores egen sandhed. Om vi så kan lide den eller ej.

Stilhed er balsam for sjælen. Det er Universets gave til os. Uden stilhed risikerer vi at fjerne os fra vores grundessens, blive forvirret i vores daglige færden eller måske endda at visne. Stilhed er vores åndelige føde med andre ord.

tænker

 

Men hvorfor er vi så bange for stilheden?

Vi er rigtig gode til at flygte. Flygte fra alle de ting, vi ikke vil vedkende os. Vi ved udmærket godt, at når vi bliver stille med os selv, kan vi lytte, mærke og føle. Det er ikke altid rart – især ikke hvis vi har flygtet længe. Derfor opfatter vi naturligvis heller ikke stilheden som vores ven. Men stilheden er vores ven og mere end bare det. Det er her, vi får svar på alle de spørgsmål, vi har i livet. Og til os selv. Du ved godt, at du allerede har alle svarene i dig ikke sandt? Det handler blot om at blive stille nok.


Når vi bliver helt musestille:

  • Kommer vi i kontakt med vores indre stemme og intuition
  • Kommer vi i kontakt med vores følelser
  • Finder vi frem til vores passion, drømme og ønsker i livet
  • Finder vi svarene på de ting, der plager os
  • Får vi ro på livet

Ofte tror vi, at der er noget galt med os

Det er vigtigt at huske, at der skal være balance i tingene. Vi er ikke indrettet til, at vi skal være fuldt beskæftiget gennem hele dagen. Tværtimod. Faktisk dræner vi os selv på energi, når vi ikke giver os selv lov til at lade op. Og gæt hvordan vi lader op? Det er ikke ved at se TV, snakke med andre eller høre musik. Det er ved at være helt stille. De fleste af os er fuldt ud beskæftiget hele dagen igennem og er vi ikke det, så er der ligefrem noget galt med os. Sådan er tempoet blevet skruet op i dag. Heldigvis kan vi selv beslutte, at nok kan være nok – og trække stikket.

download

 

Giv dig selv 10 minutter om dagen

Gør dig selv en tjeneste. Stop op 1 gang om dagen i 10 minutter. Du skal ikke gøre noget som helst andet end at være stille med dig selv, og du kan egentlig gøre det, hvor som helst du befinder dig. Beslut dig for at være stille og lad dit sind vandre derhen, hvor det engang vil. Du skal ikke tænke på noget særligt, stille spørgsmål eller andet. Du skal bare være. Vend så tilbage til dit liv igen. Og husk at trække vejret.

Jeg lover dig, at det er en skøn følelse! Med tiden kan de 10 minutter blive til meget mere, alt efter dit temperament. Det er ren hverdagsluksus.

 

Det er ferietid, og mon ikke det betyder, at de fleste af os pt kan finde tiden til at stoppe op – og til at være musestille for en stund. Øvelse gør mester, og vi alle skal starte et sted. Så længe vi får startet….

God fornøjelse

Kærligste hilsner

Britt

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *