Elsk dig selv for den, du er: Shhhhhhh. Slemme pige ….

Jeg kan være overrasket over, hvor stor magt vores sociale arv kan have over vores voksenliv. Selvom du måske i dine egne øjne har haft en god barndom og opvækst, kan den måde, du er blevet opdraget på, have en så enorm magt over din måde at være på i dag. Og den kan være så svær at slippe. For nogen umulig at slippe. Men jeg kan kun opfordre dig til én ting: Elsk dig selv for den, du er: Shhhhhhh. Slemme pige ….

Der er mange ting, jeg slet ikke kan huske fra min barndom. Der er heldigvis også mange ting, jeg kan huske, men det er som om, at bægeret i hukommelsen flyder over ind i mellem, og der er ikke plads til det hele. Nogle oplevelser, som er vigtige i forhold til den person, jeg er i dag, er røget i glemmebogen, og så kan det være svært at tage hånd, men det er her, mange af vores skjulte overbevisninger ligger, og som er med til at definere os som voksen (hvorfor hypnose og hypnoterapi også er så enormt effektivt).

Tør du græde offentligt?

Nej vel? Det er de færreste af os, der synes, det er fedt at græde offentligt. I stedet forsøger vi at tilbageholde tårerene eller gemmer os på toilettet, indtil den værste gråd er overstået. Men hvad handler det om? For mit eget vedkommende kommer den der: Shhhhhhhh frem i mig med det samme. Det var det, jeg fik at vide, da jeg var barn. Ikke sagt på en hård måde, men det var alligevel nok til, at det har lært mig at det er bedst at vente med at græde hjemme – der hvor ingen ser det.

Det samme gælder, når jeg fyldte for meget som barn. Børn larmer! Børn hviner af glæde, og børn leger tit også højlydt. Det gjorde jeg også, og jeg har også haft forældre, der måtte dysse ned på mig. Shhhh, slemme pige blev der plantet i mig, og det er en af de ting, jeg har måtte arbejde meget på i mit voksenliv. At lære at give mig selv lov igen. Lov til at være mig selv.

Den spirituelle vækst

Når vi udvikler os spirituelt, handler det i høj grad om at lære at mærke os selv. Hvordan føles en følelse virkelig.
Hvordan føles det:

  • Når du er glad
  • Når du er lykkelig
  • Når du er ked af det
  • Når du er bange
  • Når du elsker
  • Når du føler dig elsket
  • Når du er mellemtilfreds
  • Når du er utilfreds
  • Når du bare er…

Der kan ligge en stor gave i at kigge tilbage på vores barndom, og hvordan vi var som børn. I min verden ligger guldkornene i sjælsarbejdet også her. Du blev født med dine core egenskaber og som definerer den person, du er. Uden rammerne. Uden tilpasningen til kassen. Gennem livet har vi brug for forskellige mentorer, og om det hedder uddannelse, mentor, psykolog, hypnoterapeut, brug af veninder/familie, eller hvad det hedder, så er der visse ting, vi har behov for hjælp til. At arbejde med de her ting er sjældent noget, så gør brug af de gaver, der støder på din vej – og her tænker jeg på de mennesker, der viser sig i dit liv.

 

Jeg elsker Reiki verdenen. Energien, der får os til at vokse. Kærligheden, der får os til at blomstre.
Jeg elsker også de 5 budskaber, der ligger i Reiki, men jeg kunne selv tilføje en ekstra:


Love youself first

”Blot for i dag, elsk dig selv”

Elsk dig selv for den, du er. For hele dig. For alle dine følelser. Du skal ikke lægge bånd på dig selv, for du er lige præcis det menneske, som du skal være – eller det, du gerne vil være. Hvis du bliver ked af det et offentligt sted og har behov for at græde eller grine højlydt eller bare at larme lidt,  ja hvorfor skal du så ikke have lov til det?

Det har jeg så sandelig tænkt mig at give mig selv lov til. Slemme pige, eller ej ……

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *